Glutenfri kladdkaka med lakrits och hallon

Tillagningstid: 30 minuter 8 portioner

En läcker kladdkaka med det lilla extra!

Utvalda råvaror

  • Sockerfri mörk choklad
  • Mandelmjöl
  • Frystorkade hallon

Ingredienser

150 g smör

200 g sockerfri mörk choklad

4 st ägg

1 dl sukrin gold

1.5 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

Topping

3 tsk Lakritspulver

1 dl frystorkade hallon

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smör och choklad i en kastrull.
  • Vispa ägg och sukrin fluffigt.
  • Rör ner choklad-och smörblandningen och tillsätt mandelmjöl och bakpulver.
  • Vispa ihop och häll smeten i en bakplåtsklädd pajform med avtagbar kant.
  • Strö på riven saltlakrits och grädda i 10 minuter i ugnen.
  • Toppa med krossade frystorkade hallon och låt svalna