Kycklingburgare med citronkräm

Tillagningstid: 30 minuter 1 portioner

En smidig och lättlagad rätt med fräscha smaker!

Utvalda råvaror

  • Citron
  • Rädisor
  • Sockerärtor

Ingredienser

125 g kycklingfärs

1 tsk Citronzest

salt och svartpeppar

1 tsk dill

75 g Grön sparris

75 g sockerärtor

1.5 tsk olivolja

1 msk färsk dill

3 st rädisor

Citronkräm

2 msk grekisk yoghurt 6%

1 tsk Citronzest

1 msk färsk dill

Topping

1 st citronklyfta

1 msk färsk dill

Gör så här

  • Lägg kycklingfärs i en skål.
  • Riv skalet på citronen till både såsen och hamburgaren.
  • Tillsätt citronzest, salt och svartpeppar.
  • Hacka dill och blanda ner.
  • Forma till en biff.
  • Hetta upp en stekpanna med en ½ tsk olivolja.
  • Stek sparris och sockerärtor ett par minuter.
  • Salta och peppra.
  • Lägg upp på ett fat och strö över hackad dill.
  • Hetta upp en stekpanna med resterande olivolja och bryn kycklingburgaren ett par minuter på varje sida.
  • Lägg burgaren på bädden av sparris och sockerärtor.
  • Blanda yoghurt med citronzest.
  • Salta och peppra.
  • Hacka dill och blanda ner.
  • Lägg citronkräm på kycklingburgaren.
  • Strimla rädisor och lägg över.
  • Dekorera med en citronklyfta och en dillkvist.