Vegetarisk linsgryta

Tillagningstid: 30 minuter 2 portioner

En hälsosam vegetarisk rätt som passar utmärkt att bjuda på!

Utvalda råvaror

  • Linser
  • Blomkål
  • Squash

Ingredienser

1 klyfta vitlök

0.5 st gul lök

0.5 st grön paprika

0.5 st röd paprika

6 st Färska champinjoner

200 g blomkålsbuketter

0.5 st squash

0.5 msk olivolja

0.5 msk färsk ingefära

salt och svartpeppar

0.5 tsk örtagårdskrydda

5 tsk Santa Maria Garam Masala

1 tärning grönsaksbuljong

1 dl torra röda linser

3 dl vatten

2 msk solrosfrön

3 msk Bladpersilja

Tillbehör

4 msk grekisk yoghurt 6%

Gör så här

  • Skala och riv vitlök och hacka löken.
  • Riv den färska ingefäran fint.
  • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
  • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, grönsaker och ingefära i några minuter.
  • Tillsätt alla kryddor.
  • Smula ner buljongtärningen.
  • Lägg ner linser och häll på vatten.
  • Låt sjuda i ca 10 minuter.
  • Rör om då och då och späd med mer vatten om det behövs.
  • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna.
  • Strö på salt.
  • Hacka persiljan.
  • Toppa grytan med solrosfrön och persilja.
  • Servera med grekisk yoghurt.